کدام طرف باید نگران باشد حزبالله یا اسرائیل؟ (نگاه)
سید محمد امینآبادی
«حزبالله شمال اسرائیل را به آتش کشید»، «توان بازدارندگى اسرائيل مقابل حزبالله در حال سوختن است.»، «کسی در کریات شمونه قادر به تنفس نیست، کل شهرک مملو از دود است حتی قادر به خروج از منازل خود هم نیستیم ما در کابوس آتشسوزی و احتمال رسیدن آن به خانهها به سر میبریم» «دولت نتانیاهو توجهی به شمال اسرائیل ندارد ظاهرا آنها ما را فراموش کردهاند و کلیدها را هم به نصرالله سپرده و از اینجا رفتهاند.»، « بازسازی شهرکهای مورد هدف موشکهای حزبالله سالها زمان خواهد برد.»، «اسرائیل تهدید کرده بود که لبنان را به عصر حجر خواهد برد اما این حزبالله است که شمال اسرائیل را به عصر حجر برده است»،« حزبالله لبنان در طول جنگ کنونی، تنها از پنج درصد از زرادخانه تسلیحاتی خود به عنوان میدان آزمونی علیه ارتش اسرائیل به منظور آمادگی برای عملیاتی واقعی و گسترده استفاده کرده است.»، «حزبالله لبنان با افزایش دامنه عملیات نظامی خود در ماه میلادی می، ۳۲۵ بار به مواضع ارتش اسرائیل و شهرکهای اسرائیلی در شمال فلسطین حمله کرده است. این درحالی است که حزبالله در ماه آوریل گذشته، ۲۳۸ حمله با میانگین روزانه ۷.۸ حمله انجام داد.»، « حزبالله بر اوضاع سیطره کامل دارد هیچ مکانی نیست که در تیررس موشکهای حزبالله نباشد»، «حزبالله آماده خطرپذیری برای مقابله با اسرائیل است.»، «خسارات ناشی از آتشسوزی گسترده در دهها نقطه در شمال اسرائیل که توسط موشکها و پهپادهای حزبالله لبنان هدف قرار گرفته شدند، ۲ برابر خسارات ناشی از جنگ با لبنان در سال ۲۰۰۶ است.»، «حزبالله معادله خود را بر ارتش اسرائیل تحمیل کرده است»، «موضوع بازدارندگی در برابر حزبالله لبنان به پایان رسیده است.»، «حزبالله با کارایی بسیار بالا ما را تحقیر میکند و این هنر بزرگ نصرالله است.»
این نقل قولها چکیدهای از دهها و شاید صدها نقل قول از رسانهها و مقامات رژیم صهیونیستی درباره حملات گسترده حزبالله لبنان علیه مواضع ارتش صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی است، حملاتی که طی روزهای اخیر بهشدت تشدید شده است. آنها همگی و به صراحت اذعان دارند که این حزبالله است که قواعد درگیری در شمال فلسطین اشغالی را تعیین میکند. رژیم اسرائیل طی نزدیک به 9 ماهی که از جنگ میگذرد تلاش داشت با ارعاب و تهدید گسترده حزبالله نسبت به آغاز یک جنگ گسترده علیه لبنان مردم این کشور را مقابل حزبالله قرار داده و در محاسبات مقاومت در مقابل رژیم اسرائیل تردید ایجاد کند. تلاش اسرائیل برای پیادهسازی همان دکترین شکست خورده «ضاحیه» در جنگ 33 روزه بود. این دکترین از سوی ژنرال «گادی آیزنکوت» از اعضای کابینه جنگ کنونی و فرمانده ناحیه شمالی ارتش صهیونیستی در جریان جنگ 33 روزه در سال 2006 میلادی ابداع و به کار گرفته شد. وی معتقد بود برای متوقف کردن حزبالله لبنان باید سیاست اوج وحشیگری، تخریب حداکثری و زمین سوخته در «ضاحیه جنوبی» بیروت که مرکز فرماندهی حزبالله و پایگاه اصلی مردمی این جنبش و نقطه ثقل آن است را به اجرا درآورد. خلاصه این دکترین بازدارندگی از طریق تخریب گسترده و وحشیگری بود. «دکترین ضاحیه» در سالهای بعد از 2006 حزبالله را مقابل اسرائیل متوقف نکرد و در جنگ کنونی نیز عملاً به تاریخ پیوست. حزبالله طی نزدیک به 9 ماه گذشته بهوضوح نشان داد که به معادله چشم در برابر چشم و خون در برابر خون کاملاً پایبند است و این ظرفیت و جسارت را نیز دارد که در صورت تشدید حملات از سوی اسرائیل حملات خود را به طور متناسب افزایش دهد. به اذعان رسانهها و مقامات صهیونیست حزبالله علیرغم اینکه شمال فلسطین اشغالی را به عصر حجر برگردانده است هنوز از 5 درصد توان تسلیحاتی خود نیز در زمین و هوا استفاده نکرده است و در صورت بروز یک جنگ تمامعیار با رژیم صهیونیستی به طور قطع و یقین میزان تلفات به ارتش صهیونیستی و زیرساختهای این رژیم در سرتاسر سرزمینهای اشغالی صدها برابر خواهد بود.
مقامات حزبالله به صراحت در مقابل تهدیدهای اسرائیل نسبت به شروع جنگ تمام عیار علیه لبنان اعلام کردهاند که «جبهه لبنان و نوار غزه به هم مرتبط هستند و مقاومت به دنبال گسترش جنگ با رژیم اسرائیل نیست اما اگر چنین جنگی به مقاومت لبنان تحمیل شود، وارد آن خواهد شد و اجازه پیروزی به رژیم صهیونیستی داده نخواهد شد.» اقدامات حزبالله طی روزهای گذشته نشان میدهد که این گروه مقاومت کاملاً برای سناریوی تشدید تنش با رژیم صهیونیستی آماده است و در صورت شروع این جنگ این بار صحنههایی که طی 3 روز گذشته در شمال سرزمینهای اشغالی شاهد آن بودیم در کل فلسطین اشغالی از شمال تا جنوب شاهد آن خواهیم بود. با توجه به آمادگی کامل حزبالله برای پاسخ به هر جنایت اسرائیل این بار این دشمن صهیونیستی است که باید در شرایط کنونی به این سؤال به صورت واقعبینانه جواب دهد که آیا توان گسترش جنگ با حزبالله را دارد یا نه؟ و کدام طرف باید نگران گسترش جنگ باشد اسرائیل یا حزبالله؟
نتانیاهو بهخوبی میداند که در صورت پایان جنگ غزه عمر سیاسی وی نیز به پایان خواهد رسید. به همین دلیل در شرایطی که بهشدت تحت فشار روانی ناشی از ناکامی در جنگ غزه قرار دارد ممکن است دست به حماقت دیگری زده و دامنه جنگ را به داخل خاک لبنان بکشاند، مسئلهای که البته با توجه به آمادگی کامل حزبالله شکست دیگری را برای رژیم صهیونیستی رقم خواهد زد. البته این بار ممکن است میزان تلفات نظامی و تخریب زیرساختهای حیاتی رژیم صهیونیستی با توجه به قدرت موشکی و پهپادی حزبالله صدها برابر شود. مقامات صهیونیست برای جلوگیری از این فاجعه دردناک باید نتانیاهو و وزرای افراطی داخل دولت را متوقف کنند.